Az ötletet ahhoz, hogy megsüssem ezt a tortát, az adta, hogy a nyáron a szomszédom aki nagyon gyakran süt mindenféle tortát, elkészítette és hát nekem nagyon tetszett!Megrendelésre sütötte, így esély sem volt rá,hogy megkóstoljam - akkor gondoltam, hogy egyszer megpróbálom.
NAGYON FINOM LETT, sajnos nem fotóztam le!
A receptet itt találtam: nosalty
Kicsit hasonlított rá az enyém is !
2012. szeptember 17., hétfő
2012. május 10., csütörtök
Csirkevásárlás
Most fedeztem fel ezt a csirkét az üzletben(spar)! Köszi Stoller Csaba!
Nagyon szépen megtisztított, ízletes a húsa, igazi tanyasi csirke!
Szerintem mindig ezt fogom vásárolni. Kár hogy a belsőség nincs benne és a lába sem :(
A vasárnapi húsleves olyan jó lett belőle mint amilyet kislánykoromban ettem!
A mellét csíkokra vágva kevés hagymás zsíron pirítottam meg,fűszereztem borssal, sóval, kevés mustárral a végén tejszínnel felöntöttem, petrezselyemmel megszórtam, csavart csővel tálaltam, mindenkinek nagyon ízlett!
2012. március 5., hétfő
Vasárnapi túrósbatyu
A batyuk tésztája:
-egy egyszerű leveles-vajastészta,(a bolti is jó, csak ne várd meg amíg teljesen kiolvad, inkább nehezen nyújtható legyen)
a töltelék :
25 dkg túró, 10 dkg cukor , fél citrom héja
2 tojás sárgája, 1 ek tejföl, 1 ek búzadara.
A töltelék előre elkészíthető 1-2 órát pihenhet a hűtőben, akkorára a dara megduzzad benne. Dara nélkül is készülhet, csak akkor kicsit eláztatja a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. (16 db lesz 1 adag tésztából)
Forró sütőbe tolom, de rögtön lecsavarom a lángot a legkisebbre. kb 30-35 percig sütöm.
-egy egyszerű leveles-vajastészta,(a bolti is jó, csak ne várd meg amíg teljesen kiolvad, inkább nehezen nyújtható legyen)
a töltelék :
25 dkg túró, 10 dkg cukor , fél citrom héja
2 tojás sárgája, 1 ek tejföl, 1 ek búzadara.
A töltelék előre elkészíthető 1-2 órát pihenhet a hűtőben, akkorára a dara megduzzad benne. Dara nélkül is készülhet, csak akkor kicsit eláztatja a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. (16 db lesz 1 adag tésztából)
Forró sütőbe tolom, de rögtön lecsavarom a lángot a legkisebbre. kb 30-35 percig sütöm.

2011. október 21., péntek
Kaukázusi kefir
2011. október 16., vasárnap
A kifliformázás
Sok kifliformázást próbáltam már ki, de nekem ez a módszer vált be legjobban.




Csak olyan lekvárt használok, ami sülés közben nem folyik ki a kiflikből.

Ha a bedagasztott mennyiségből 3 "kereket" csinalok, akkor 24 db kiflim lesz és a tepsibe ez így szépen el is fér.





Csak olyan lekvárt használok, ami sülés közben nem folyik ki a kiflikből.

Ha a bedagasztott mennyiségből 3 "kereket" csinalok, akkor 24 db kiflim lesz és a tepsibe ez így szépen el is fér.

Címkék:konyha, maffin, finom
kelt,
kenyérsütőgépben,
kipróbált,
konyha,
sk.készül
2011. február 13., vasárnap
2011. január 11., kedd
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)