2010. április 26., hétfő

Gombás vaj

Vargányás vaj:
  • 1 dkg szárított vargánya
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7,5 dkg vaj
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • só, bors
A gombát forrázzuk le 0,75 dl vízzel, és kb. 30 percig hagyjuk állni. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd a hagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig összepréseljük. Mindkettőt pirítsuk üvegesre 1 dkg vajon. Csöpögtessük le a gombát, kockázzuk fel, és öntsük a megmaradt vízzel együtt a hagymára. Magasabb lángon főzzük addig, amíg a víz elpárolog, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük a maradék puha vajhoz a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Sóval és borssal ízesítsük.

Nincsenek megjegyzések: