Powered By Blogger

2013. április 11., csütörtök

Modern halászlé

Vásárolj egy csomag halat (pl. pengasius) két doboz halászlé sűrítményt (Körösi),egy doboz halászlékockát (Maggi), meg a zöldségeket.
A halat ha fagyasztott engedd fel és csorgasd le róla a vizet, vágd le a szeletek szélét. Felhasználásig  fóliával letakarva tedd a hűtűbe.
Párolj meg egy fej hagymát kevéske zsíron, 1-2 gerezd fokhagymát, 1 db krumplit kettévágva, 1 répát 1 darab zellert és 1 zöldséget nagy darabokban tedd rá és párold pár percig. 1 mokkáskanál sóval, késhegynyi borssal, fél evőkanál pirospaprikával fűszerezd meg. Ha van friss zöld fűszered , paradicsom vagy zöldpaprika azt is tegyél bele ízlés szerint.
Most tedd bele a  levágott haldarabokat , nyesedékeket a Halászlé kockát is . Ha már a paprikát rászórtad ne tedd a lángra.Engedd fel kb 1 liter vizzel.  Főzd meg, kb 30-35 perc (lassan forrjon).
Mikor puha minden -szűrőn passzírozd át, de ha van turmix abban fogasd meg. A burgonyát mindenképpen szitán vagy szűrőn nyomd át (mert a krumpli nem jó turmixolva, szeret nyúlóssá válni a gépben)
Egy nagyobb fazékba tedd a 2 halászlé sűrítményt, az áttört burgonyát, a zöldséges levet és ízlés szerint még  vizet, kb 2 liter legyen az egész (később lehet hígítani), mikor felforr tedd bele a halszeleteket.
Készítsd el a  színét:  egy evőkanál olajban 1 teáskanál őrölt paprikát keverj el és öntsd a tetejére.
Főzd néhány percig (kb5perc), lassan forrjon! Amíg forr lehet kavarni ha habzik,  óvatosan  a hal ne törjön össze.





2 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Pangasius (magyarul cápaharcsa) a hal neve (a minősége meg illik a bolti halászlé alaphoz, meg a Maggi kockához :-))

Jagger írta...

Biztos finom, csak bajaiak el ne olvassák