2009. január 26., hétfő

Bukta

Hozzávalók:
60 dkg liszt+ 1 ek búzasikér
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
2 ek. tejföl
10 dkg cukor
1 csipet só
5 dkg lágy margarin
kb 3 dl tej

Töltelék: vegyes gyümölcslekvár

A gépben futtatom fel az élesztőt, kevés cukorral, tejjel. Beleteszek minden hozzávalót és a dagasztóprogramra kapcsolom.
Ha befejezte a kelesztést a tésztát kiborítom lisztezett deszkára, jól átgyúrom, kinyújtom, felkockázom, belerakom a lekvárt, buktává hajtom.
ezután meleg helyen még egy órát kelesztem, a tetejét megkenem tojásfehérjével és 160 C°-os
sütőben 40 percig, ill amíg szép színe lesz sütöm. Ha kisült hideg vizzel megspriccelem, ettől puha marad .

Nincsenek megjegyzések: