2009. június 16., kedd

Csirke

rakott csirkemell
kell hozzá:
3 db csirkemell,
15 dkg sajt,
1 dob. tejföl,
3 db szikkadt zsömle,
5 dkg szárított vargánya,
1 kis fej vöröshagyma,
petrezselyemzöld,
őrölt bors,
3 tojás,
10 dkg Rama,
2 ek olaj.

- a csirkemellet kicsontozzuk, felszeleteljük.
- a gombát beáztatjuk 1 dl vízbe,
- a sajtból 10 dkg-ot felszeletelünk a többit lereszeljük.
- a vöröshagymát apróra vágjuk.
- a zsömléket vízbe áztatjuk, ha megázott jól kicsavarjuk.
- egy tűzálló tálat rámával jól kikenünk( mind a 10 dkg-al)
- a tojásokat felütjük, felverjük

2 ek olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a kicsavart apróra vágott gombát, addig pároljuk míg az apránként aláöntött áztatóvizet elfövi, kicsit megsózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk petrezselyemzölddel, rátesszük a kicsavart zsömléket és alaposan összekeverjük, beleöntjük a tojást is és még a tűzön addig kavarjuk amíg kicsit összeáll.
a csirkeszeleteket megsózzuk, a tálba rakjuk a felét, a sajtszeletek felével betakarjuk, ráöntjük a tölteléket, elsimítjuk, rátesszük a sajtszeletek másik felét arra pedig a csirkeszeleteket.az egészet megkenjük tejföllel, betakarjuk alufóliával, kb 50 percig, 180°C-on sütjük, amikor már majdnem kész levesszük a fóliát megszórjuk a reszelt sajttal, még addig sütjük amíg a sajt rá olvad és kicsit barnásra sül a tetején.

Nincsenek megjegyzések: