2008. október 31., péntek

Káposztás maffin


-->
-->
Apróra vágok 30 dkg kicsavart savanyú káposztát.
Felvágok kockára 15 dkg húsos szalonnát, 1 fej vöröshagymát.
A szalonnát kisütöm és leöntöm a zsírját. A hagymát 0.75 dl olajon megdinsztelem. Összekeverek 20 dkg BL 52-es lisztet 1 sütőporral.
A káposztát beleteszem egy tálba, rárakom a szalonnát, az olajos hagymát, 2 db felvert tojást, 1 mk . sót, 1 csipet cukrot, ½ kk. borsot, 3 dl tejfölt és a sütőporos lisztet. Jól elkeverem.
Kikenem olvadt margarinnal a maffin sütőt, megszórom lisztel és belerakom a tésztát. Ez a mennyiség pont 12 db-hoz elegendő, csak jól tele kell pakolni a mélyedéseket.
Ha a teteje elkezd színeződni és a formából is könnyen kijön akkor rácsra rakom , hűlni.
Ha megsütöd , írd meg ízlik-e!

Nincsenek megjegyzések: