2008. november 3., hétfő

Almás pite

ez az a recept ami a legjobban bevált

1/2 kg lisztet elmorzsolok 25 dkg Ramaval /lehet fele zsír, akkor porhanyósabb a tészta/, kevés sóval, 3 ek cukorral és a 1.5 dl cukrozott tejben felfuttatott 3 dkg élesztővel, 2-3 tojássárgával nagyon jól összedolgozom. Ha kemény lenne lehet bele tenni tejfölt.
2 lapot nyújtok, az első lapot a tepsiben megkenem vékonyan baracklekvárral, megszórom kevés zsemlemorzsával, ráteszem az 1 kg reszelt almát (mikróban párolom izlés szerint cukorral, fahéjjal) ráteszem a másik lapot, tojással megkenem (a tojásba 1 mk.cukrot teszek) villával megszurkálom és közepesen meleg sütőben 40-45 percig sütöm.
Ha van egy kis darált dióm akkor azt az almára szórom, felszivja az almalevet ha a morzsa ezt nem tenné meg. ha langyosra hült felszeletelem. A tepsit ki kell vajazni és lisztezni.

Nincsenek megjegyzések: