2008. november 4., kedd

mazsolás pite

1 tojás,
1 k.k só,
4 e.k cukor,
1 diónyi zsír(v. margarin)
fél l. tej
3 dkg élesztő
kb 60 dkg liszt
sok mazsola
adhatsz hozzá bármilyen darabolt áztatott aszalt gyümölcsöt is.

Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatod. A tojást, sót, cukrot, zsírt habosra kavarod, beleteszed az élesztős tejet, jól elkavarod.
hozzáöntöd a többi tejet, beledolgozod a lisztet és a mazsolát, fakanállal "hólyagosra" dagasztod, ez kb 5 perc és "kisimul" a tészta (annyi liszt kell, h. jó lágy de nem folyós masszát kapj)
zsírozott tepsibe öntöd, 1 órát kel és mikor majdnem teli a tepsi közepes tűzön 40-45 percig sütöd(tűpróbáig).
Ha kész, vaníliás porcukorral meghintheted.

Nincsenek megjegyzések: